15 Ağustos 2010 Pazar
Malzemeler :
1 litre süt,
1,5 su bardağı şeker,
1 çorba kaşığı nişasta,
3-4 çorba kaşığı kakao,
Limon kabuğu rendesi,
1 paket vanilya,
1 dilim sütsüz çikolata (50 gr.)...
Dondurma tarifi :
Bakır bir tencerede şeker,yumurta,nişasta, kakao,limon
kabuğu rendesi karıştırılır.
Kaynar süt yavaş yavaş ilâve edilip karıştırarak pişirilir.(Çok kaynatılmaz, kesilir.)
Karıştırarak soğutulur.Vanilya ve rendelenmiş çikolata konur.
Dondurmalar buz kalıplarına boşaltılıp buzlukta dondurulur.(Ara sıra karıştırılır.Buz dolabını en soğukta çalıştırmak gereklidir.)
MALZEMELER
2 poşet kremşanti
2 bardak süt
2 adet yumurta
1 bardak şeker
2 paket vanilya
100 gr bitter çikolata
2 kaşık kakao
HAZIRLANIŞI
Çikolatayı kıyın. Yumurtaları ve şekeri çırpın. Kremşantileri usulüne göre hazırlayın, üzerine çikolatayı, vanilyaları ve yumurtalı karışımı ekleyerek tekrar karıştırın. Bu karışımı buzlukta 1 saat bekleterek soğuk olarak servise sunun. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder