Çikolatalı Dondurma

15 Ağustos 2010 Pazar

Malzemeler :
1 litre süt,
1,5 su bardağı şeker,
1 çorba kaşığı nişasta,
3-4 çorba kaşığı kakao,
Limon kabuğu rendesi,
1 paket vanilya,
1 dilim sütsüz  çikolata (50 gr.)...


Dondurma tarifi :
Bakır bir tencerede şeker,yumurta,nişasta, kakao,limon
kabuğu rendesi karıştırılır.
Kaynar süt yavaş yavaş ilâve edilip karıştırarak pişirilir.(Çok kaynatılmaz, kesilir.)
Karıştırarak soğutulur.Vanilya ve rendelenmiş çikolata konur.

Dondurmalar buz kalıplarına boşaltılıp buzlukta dondurulur.(Ara sıra karıştırılır.Buz dolabını en soğukta çalıştırmak gereklidir.)

MALZEMELER
2 poşet kremşanti
2 bardak süt
2 adet yumurta
1 bardak şeker
2 paket vanilya
100 gr bitter çikolata
2 kaşık kakao

HAZIRLANIŞI
Çikolatayı kıyın. Yumurtaları ve şekeri çırpın. Kremşantileri usulüne göre hazırlayın, üzerine çikolatayı, vanilyaları ve yumurtalı karışımı ekleyerek tekrar karıştırın. Bu karışımı buzlukta 1 saat bekleterek soğuk olarak servise sunun. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
Copyright © Dondurma Tarifi
3Rock.co Template by Sekoo